Toen eindelijk alles lukte

Maarten Westra Hoekzema
maarten w h

Lang kreeg Maarten Westra Hoekzema maar niet wat hij wilde, waardoor hij steeds ongelukkiger werd en zich vervolgens nog schuldiger voelde.

Op een dag keerde het tij. Bij zijn recentste voorstelling ‘Tired Of Being Young’ zaten de zalen voller en waren de reacties enthousiaster dan ooit tevoren. Hij ontmoette de vrouw van zijn leven en kocht zelfs een huis. Op de dag dat dit tot hem doordrong, begon hij antidepressiva te slikken.

In ‘Toen eindelijk alles lukte’ vraagt hij zich af: Wanneer is een leven gelukt? Hoe zorg je ervoor dat alles lukt en kun je daar eigenlijk wel voor zorgen? Moeten we eigenlijk wel willen dat alles lukt?

Met zijn voorstellingen weet Maarten Westra Hoekzema op zijn geheel eigen wijze een mengvorm te brengen tussen theater en comedy.

tekst en spel: Maarten Westra Hoekzema
regie: Johan Petit

“(…) niet alleen gelach weet hij te oogsten. Naar het einde van de voorstelling barst er een bom en laat hij de hele zaal weken in ontroering.”

"Hij is een appel die ver(der) van de boom viel. Zijn vader keek jarenlang ietwat wantrouwig en fronsend toe. Die blik gunt Maarten Westra Hoekzema ook zijn publiek. En op anderhalf uur transformeert die frons tot geamuseerde verwondering. En respect. Bij het publiek én bij zijn vader.”

“Lachfeestje gegarandeerd.”

“De gevoeligheid waarmee hij in het leven staat, maakte van zijn bestaan een rollercoaster. Hij vertelt daar onomwonden eerlijk en geestig over.”

http://www.maartenwestrahoekzema.com

Delen op sociale media


Prijs

€ 16

VRIEND van de KIMPEL en reductie: 14 euro

Reserveren