Achtergrondafbeelding

Smartschade

Jan De Smet, Lien Van De Kelder, Mauro Pawlowski e.a. - 29 augustus 2021
SMARTSCHADE---foto-(c)-Johan-Jacobs

Lotte Dodion en Annelies Van Dinter brengen Patti Smith 

In 2021 viert rocklegende en auteur Patti Smith haar 75ste verjaardag. Precies 50 jaar na Patti’s allereerste poëzie-optreden bundelen dichter/performer Lotte Dodion en muzikant/multi-instrumentalist Annelies Van Dinter de krachten. Ze selecteerden en interpreteerden hun persoonlijke favorieten uit Smiths brede oeuvre . Van opzwepende tirades tot woorden van troost,  van echo’s tot briesende paarden. 'My heart still hums' is een voorstelling met spoken word, muziek en beeld die de geest van Patti Smith eert en bezweert met gitaren, een Indianendrum en twee monden vol rock-‘n-roll.

Smartschade
De tachtigste verjaardag van Robert Allan Zimmerman (°25 april 1941) zal hoogstwaarschijnlijk niet ongemerkt voorbijgaan. En dat is niet meer dan terecht! Een lawine aan tributeconcerten in binnen- en buitenland staat ons te wachten. Dylans onbeschrijfelijk rijk gevulde carrière van om en bij de 60 jaar spreekt inmiddels bij verschillende generaties fans tot de verbeelding.

Jan De Smet zal ons begeleiden in de geheime kamers van het Dylan-universum. Meteen wordt de aloude boutade “Nobody sings Dylan like Dylan” meer dan ooit bevestigd! Met de band ‘Smartschade’ neemt Jan een diepe duik in de schaamteloze onderbuik van Dylans oeuvre. Een juiste beschrijving is hiervoor nog niet uitgevonden, maar wordt wel al gespeeld door een even waanzinnig als wonderlijk sextet, bestaande uit Lien Van de Kelder, Mauro Pawlowski, Jan De Smet, Wouter Berlaen, Ad Cominotto en Stoy Stoffelen.

Literaire dj-set van Brett Summers
Afsluiten doen we op het grasplein voor de bibliotheek met een literaire set van gevierde dj Brett Summers. Vaak brengt hij mensen aan het dansen in Brussel, Antwerpen, Gent of Leuven, tijdens evenementen als London Calling, Gimme Gimme Abba en na concerten in de AB en De Roma. Op Bretts palmares staan ook geslaagde doortochten tijdens Nacht van de bib en EMOTIONS. Nu zal hij er een feestje van maken met knallers uit de laatste zes decennia, om daarna in schoonheid af te sluiten met een halfuurtje muziek vol literaire referenties. De set van Brett Summers is gratis toegankelijk.

 

website: http://www.zininzomer.be

Delen op sociale media


Wanneer

zo 29 augustus 2021 van 20 tot 23 uur

Evenementen - Locatie

cultuurcentrum de kimpel

Eikenlaan 25
3740 Bilzen

Prijs

ticketverkoop via www.zininzomer.be