Gelukzoekers

Theater Malpertuis
231116 - promobeeld Gelukzoekers - horizontaal ©Ina Tartler, Charlotte Vandermeersch

‘Geluk is een seconde die een eeuwigheid wil zijn.’ (Gerrit Komrij)

In 2017 resideerde theatermaker Mokhallad Rasem (ex-Toneelhuis) op uitnodiging van Theater Malpertuis zes weken lang in het asielcentrum van Menen. Hij interviewde en portretteerde er bewoners. Ook voor ‘Gelukzoekers’ wil Rasem interviewen om mensen ‘hun verhaal te laten doen’. Alleen is deze keer de hele wereld zijn inspiratiebron.
Gewapend met microfoon en camera richt Rasem zich tot de mensheid: ‘Wat is geluk voor jou? Waar zit het ‘m in? Wat versta je eronder? Moet je er wel of niet naar streven? Vraagt het een inspanning, misschien zelfs een transformatie om het geluk te bereiken? Of heeft het juist met loslaten te maken? Kunnen we ook tevreden zijn met ongelukkig zijn?’

Na de interviewperiode duikt Mokhallad samen met actrice Charlotte Vandermeersch de repetitiestudio in om een nieuwe theatervoorstelling te maken. Samen gaan ze aan de slag met het materiaal en maken hun ultieme theatervoorstelling over de kunst van het geluk.  

Idee en spel: Mokhallad Rasem en Charlotte Vandermeersch

PRODUCTIE Theater Malpertuis en theater arsenaal
VAN EN MET Mokhallad Rasem en Charlotte Vandermeersch
VORMGEVING EN TECHNIEK Rik Teunis, Iben Stalpaert, Wim Loobuyck, Jasper Vanhalle, Bas Banen
KOSTUUMATELIER Lore Bouckaert, Katia Claeys

In samenwerking met Unie der Zorgelozen
Met steun van de Vlaamse Gemeenschap
Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid via Flanders Tax Shelter.

In de pers:

Gelukzoekers is heerlijk in zijn onpretentieuze opzet: het schrijft niet voor wat geluk kan of moet zijn, maar probeert het elk moment opnieuw vorm te geven. (De Morgen)

De voorstelling slaagt er wonderwel in om niet wollig maar soms amusant, soms ontroerend, soms bevreemdend en altijd intrigerend te zijn. (Knack Focus)

https://malpertuis.be/nl

Delen op sociale media


Prijs

€ 17

VRIEND van DE KIMPEL | 15 euro
voorverkoop -26 jarigen | 15 euro
voorverkoop lerarenkaart | 15 euro
voorverkoop en kassa | 17 euro

Reserveren