EXIT

Circumstances
250208 - seiz.beeld_EXIT_c_Jona_Harnischmacher (1).tixly

EXIT is een spannende circus- en dansvoorstelling voor alle volwassenen vanaf 8 jaar.

Geen iedereen zonder mij, geen ik zonder de ander. 

‘EXIT’ toont de ontmoeting van vier individuen die één collectief pad belopen. In een grote, indrukwekkende installatie met een draaiende muur en zwevende deuren bewegen ze in en door de ruimte. Ze drijven elkaar aan, lopen, botsen, klimmen, dragen, balanceren en transformeren. Ze komen toe en vertrekken, ontmoeten en verlaten, verschijnen en verdwijnen.  

We bewegen ons als mens sowieso altijd voort. Maar wat als je altijd ‘onderweg’ bent en nooit ergens kan thuiskomen? En wat met het spanningsveld tussen het individu en de groep? In hun zoektocht naar onafhankelijkheid hebben ze elkaar meer dan ooit nodig. Ze houden elkaar in evenwicht, maar brengen elkaar ook uit balans. Een flirt met risico… 

‘EXIT’ is een spannende, impressionante en fysieke circus- en dansvoorstelling waar beweging, partner-acrobatie en balansbord samenvloeien. Choreograaf Piet Van Dycke nodigt voor deze voorstelling vier circusartiesten uit, elk gespecialiseerd in een andere discipline (bascule, straps, trapeze en acrodans). Ook hier is de thematiek van toepassing: vier individuele disciplines in één collectieve taal. 

Circumstances is het circus- en dansgezelschap onder artistieke leiding van Piet Van Dycke. Kenmerkend voor het werk van Van Dycke is de samensmelting van dans en circus, wat resulteert in woordloze circus/dansvoorstellingen, voor jong én oud. 

Concept, choreografie: Piet Van Dycke 
Performers: Christopher Mc Auley, Luuk Brantjes, Samuel Rhyner en Harrison Claxton 
Muziek: Bastiaan van Vuuren/Bastian Benjamin 
Dramaturgie: Marie Peeters 
Installatie: Arjan Kruidhof en Arjen Schoneveld 
Lichtontwerp: Edwin van Steenbergen 
Scenografischeondersteuning: Menno Boerdam 
Met dank aan: William Blenkin 
Productie: Circumstances vzw 
Coproductie: Festival Circolo, DansBrabant, Theater op de Markt-Dommelhof, HET LAB Hasselt, Cirklabo, circ'uit en Miramiro 
Met steun van PLAN, Stad Leuven, Grensverleggers/deBuren.

http://www.circumstances.be

Delen op sociale media


Wanneer

za 8 februari 2025 van 19 tot 21 uur

Locatie

Cultuurcentrum De Kimpel

Eikenlaan 25
3740 Bilzen

Prijs

€ 6

volwassenen: € 9,00

Reserveren