Achtergrondafbeelding

De Tsarewitsch

Vlaams Muziek Theater - 24 april 2022
2022-A1_Tsarewitsch vmt

Een hoogtepunt uit het zilveren tijdperk van de Weense operette!
Hierin wist Franz Lehàr de indringende, melancholische en gevoelige sfeer van de Russische cultuur op te roepen. Met onder andere ‘Es steht Ein Soldat am 
Wolgastrand’, ‘Einer wird kommen‘,‘Hab nur dich allein‘, e.v.a.

Ajoscha, de Tsarewitsch, de zoon van de Tsaar, leidt een streng en sober leven. Met name heef hij verboden dat ooit een vrouwelijk wezen zijn vertrekken mag 
betreden. Omdat het echter de bedoeling is dat hij ooit trouwt, acht men het verstandig hem met een vrouw in contact te brengen. Door een list lukt dat.

De danseres Sonja treedt als jongen verkleed in het paleis op en weet de aandacht van Aljoscha te trekken. Als ze bij hem in zijn kamer komt merkt hij dat ze een vrouw is. 
Zijn aanvankelijke woede hierover verandert al snel in genegenheid. Ze ontmoeten elkaar daarna geregeld en er ontstaat oprechte liefde. 
Op een gegeven moment wordt het wenselijk geacht dat Sonja verdwijnt, men heeft immers voor Aljoscha een bruid gevonden. 
Aljoscha’s oom vraag Sonja de Tsarewitsch te vertellen dat zij een losbandig leven lijdt zodat hij haar zou verstoten. Aanvankelijk gelooft Aljoscha dit verhaal maar hij komt er al snel achter wat de bedoeling is. Samen vluchten ze naar Napels, waar ze worden ontdekt door de oom. 
Hij herinnert er de Tsarewitsch aan zijn plicht jegens het vaderland maar Aljoscha is niet zinnens naar Rusland terug te keren. Wanneer echter de plotselinge dood van de tsaar, zijn vader, wordt gemeld wordt hij terug in Rusland verwacht. 
Zal hij kiezen voor het vaderland of de liefde van Sonja?

website: http://www.vmt.be

Delen op sociale media


Wanneer

zo 24 april 2022 van 15 tot 17 uur

Prijs

€ 27

VRIEND van de KIMPEL en reductie: 25 euro

ticketkaffee op 9 en 10 september
online verkoop vanaf 13 september