De dag dat ik Robert Long ontmoette...

Jelle Cleymans, Nele Goossens, Sam Verhoeven en Sandrine
250425 - TK Jelle Cleymans, Nele Goossens, Sam Verhoven, Sandrine -Robert Long (c)Koen Bauters.tixly

Robert Long zou vandaag de dag de titel van singersongwriter hebben gekregen en dat verdient hij als geen ander. Dit jaar zou hij 80 jaar geworden zijn. Een mooi moment om het theaterconcert  
De dag dat ik Robert Long ontmoette… in de Belgische zalen te brengen.  

Vier solisten brengen de liedjes van Robert Long tot leven.  Jelle Cleymans, Nele Goossens, Sam Verhoeven en Sandrine vertolken op een eerlijke en verrassende manier vierentwintig liedjes. Een combo zal hen hierbij bijstaan. Ze vertellen tussendoor grappige, persoonlijke en ontroerende verhalen. Zo kom je in de voorstelling te weten of ze Robert Long gekend hebben en of ze hem ooit hebben ontmoet.   

De dag dat ik Robert Long ontmoette… neemt je mee door het rijke oeuvre van één van de grootste Nederlandstalige artiesten uit de Lage Landen. Zijn liedjes zijn nog steeds actueel, spitsvondig en raken recht in het hart.  
Voor de kenner van het repertoire is deze voorstelling een feest van herkenning, voor de niet-kenner is het een unieke kans om zijn mooie werk te ontdekken.  

De liedjes zijn gearrangeerd door Peter van der Zwaag, met wie Robert jarenlang heeft samengewerkt. 

Robert Long (1943-2006) was zanger, schrijver, cabaretier en presentator. In zijn liedjes maakte hij vaak duidelijk dat hij voor het milieu en seksuele tolerantie was en tegen kapitalisme, kerk en hypocrisie. Tot op heden ervaren vele mensen steun en voelen zich begrepen door de nummers die Robert Long schreef. Hij maakte tientallen albums en kreeg diverse prijzen, waaronder zes Edisons en een Gouden Harp. Zijn eerste Nederlandstalige album Vroeger of later uit 1974 stond 118 weken in de hitlijsten. Hij stierf in 2006 aan de gevolgen van buikvlieskanker. 

Met:
Zang: Jelle Cleymans, Nele Goossens, Sam Verhoeven, Sandrine Van Handenhoven
Live ondersteund door een combo
Teksten, composities: Robert Long
Script: Ivo de Wijs
Samenstellers: Frank Jochemsen, Marc Didden
Producent: Kristof Rutsaert

Delen op sociale media


Wanneer

vr 25 april 2025 van 20:15 tot 22 uur

Locatie

Cultuurcentrum Ter Kommen

Europalaan 2
3730 Hoeselt

Prijs

€ 21

VRIEND | 18 euro
voorverkoop -26 jarigen | 18 euro
voorverkoop lerarenkaart | 18 euro
voorverkoop en kassa | 21 euro

Reserveren