Bollo Smieto Flamenco

Wim Willaert
250510 - Wim Willaert - (C) Kaat Pype.tixly

Ikzelf dacht ooit het volkspel onder de knie te hebben. Ik was niet onverdienstelijk in balsporten in het algemeen en ik had winnaars van het spel wat uitgehoord en ervan afgekeken. “Je moet bovenhands gooien naar het middelste blik en veel kracht bijzetten”, zei ik overtuigend tegen mijzelf en mijn entourage. Alsof ik een kenner van de bolle smieto sport was. Ik geloofde in mijn scoren, maar eigenlijk stond ik op de top van de berg der dwazen. Vanop een afstand van twee meter heb ik het gepresteerd om met mijn drie ballen, mijn drie kansen, geen enkel blik te raken. Schaamtelijk.  

Over mensen die geloven dat ze kennis van zaken hebben en op de hoge top van de berg der dommen roepen dat ze er alles van af weten, zal Wim het hebben en vertellen en musiceren. En ook over wat er met een Vlaamse artiest kan gebeuren wanneer hij in contact komt met één der dommen, één der dwazen.  

‘Bollo Smieto Flamenco’ doet waarschijnlijk niet direct een belletje rinkelen.
Nochthans heeft iedereen wel eens dit spel gespeeld. Bollo Smieto is de typisch Vlaamse Flamenco kermisattractie waarbij je met een bal 'bollo' naar lege blikken kunt gooien 'smieto' 

Delen op sociale media


Wanneer

za 10 mei 2025 van 20:15 tot 22 uur

Locatie

Cultuurcentrum De Kimpel

Eikenlaan 25
3740 Bilzen

Prijs

€ 22

VRIEND | 19 euro
voorverkoop -26 jarigen | 19 euro
voorverkoop lerarenkaart | 19 euro
voorverkoop en kassa | 22 euro

Reserveren