Boeren

Hans Van Cauwenberghe
250503 - boeren - c- Kathleen Michiels_tixly

Boeren is het verhaal van twee boerenzonen. De ene heeft de boerderij overgenomen en de andere is vertrokken. Ze komen uit een gezin waar niemand iemand aanraakt. Meer zwijgen dan spreken. Er hangt van alles in de lucht dat niet uitgesproken wordt. Broederhaat en broederliefde vechten hier om balans. Ook die ene vrouw die er niet is, speelt een rol.
Boerenmiserie.... Ontroerend schoon en gelukkig ook vaak om te lachen. 

De theatervoorstelling 'Boeren' speelt zich af tegen de achtergrond van het hedendaagse, complexe leven van (Vlaamse) landbouwers: de vele uitdagingen zoals klimaatzorg, het botsen van natuur en landbouw, regelgevingen, maar ook familiedruk en de economische realiteit passeren de revue. 

Erik Vlaminck, de schrijver van ‘Boeren’  weet maatschappelijk engagement te combineren met mooie literatuur. In zijn ‘Brieven van Dikke Freddy’ klaagt hij al 25 jaar scheve situaties en ander maatschappelijk onrecht aan. In die hoek zijn de boeren vandaag ook terechtgekomen. Klemgereden tussen de agro-industrie, het klimaat, de wet, de natuur en hun toekomst.  
Wat kan je eraan doen? Werken en als dat niet volstaat, nog meer werken. En dat gaat... Tot het niet meer gaat. 

Boeren wordt opgevoerd bij een echte boer, daar waar boeren boeren en boeren leven…

Delen op sociale media


Wanneer

za 3 mei 2025 van 20:15 tot 22 uur

Locatie

Bij een boer in Bilzen

Prijs

€ 19

VRIEND | 16 euro
voorverkoop -26 jarigen | 16 euro
voorverkoop lerarenkaart | 16 euro
voorverkoop en kassa | 19 euro

Reserveren