Arme tante Danni

Janne Desmet & Martha!tentatief
250410 - janne desmet Arme tante Danni. Fotograaf Jorre Janssens foto 2.tixly

Elke familie heeft een zwart schaap. Bij ons was dat tante Danni. Tante Danni veranderde veertien keer van beroep, had geen gat in haar hand maar een krater. Ze kocht alleen maar huizen met verborgen gebreken en alle mannen in haar leven bleken elke keer opnieuw manisch of crimineel te zijn.  

Heel mijn jeugd hoorde ik bij alles wat ik fout deed: 'Just ons Danni gij!' Van mijn ouders mocht ik alles worden, behalve tante Danni. Hun missie was duidelijk: Janne moest voorbereid worden. Op alles. Op werkelijk alles wat er in het leven mis kan gaan. 

Theatermaker Janne Desmet gaat op zoek naar waarom de ene mens monopolygewijs als winnaar aan de eindmeet komt en de ander, failliet en berooid, een rondje moet overslaan in de gevangenis. 

Arme tante Danni is een tragikomische voorstelling over de drang om te slagen, de zoektocht naar bestaansrecht en het verlangen naar het moment dat iemand zegt: Je bent er. Vanaf nu komt alles goed.

Janne Desmet kennen we van diverse tv-series zoals Chantal, Beau Séjour en De Twaalf. Ook op het witte doek is ze te zien in Vlaamse films als De Patrick en Holy Rosita. 

Spel: Janne Desmet
Tekst: Johan Petit en Janne Desmet
Live-muziek: Ephraim Cielen en Linde Carrijn  

Productie onder de liefdevolle vleugels van Martha!tentatief.  

Delen op sociale media


Wanneer

do 10 april 2025 van 20:15 tot 22 uur

Locatie

Cultuurcentrum De Kimpel

Eikenlaan 25
3740 Bilzen

Prijs

€ 19

VRIEND | 16 euro
voorverkoop -26 jarigen | 16 euro
voorverkoop lerarenkaart | 16 euro
voorverkoop en kassa | 19 euro

Reserveren