Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt

Kleinood / 16 uur
18.3.23  seiz.beeld_Wat_je_moet_doen_als_je_c_Wil_Hermans.syx

Heb je nog geen lievelingsdier? 
Struikel je wel eens over een nijlpaard? 
Moet je midden in de nacht plassen maar is het koud en bevriezen je tenen?

Op al deze vragen biedt auteur Edward van de Vendel een antwoord in zijn dichtbundel ‘Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt’. 

Deze gedichten vormen het vertrekpunt voor theatermakers Anke Verschueren en Jelle Marteel. Zij vertalen de speelse poëzie naar een intieme theatervoorstelling voor een jong publiek. In de hoop dat deze gedichten antwoorden bieden op een aantal prangende levensvragen. Want wat moet je doen als je opa steeds meer vergeet? Of als je je naam niet mooi vindt?

Met deze poëzie-performance voor een jong publiek wil Kleinood alle stof van de dichtkunst blazen. Spelers Anke en Jelle nemen het publiek mee naar een schijnbaar doodgewone boekenwand. Deze reikt hen fantasierijke oplossingen aan, zowel in tekst als in beeld. Studio Kuurjeus ontwerpt hiervoor allerlei objecten en beelden die de boekenwand tot leven brengen. Dit sluit aan bij de humor en de muzikaliteit waarmee de spelers de gedichten brengen. Aan het publiek om uit te maken of ze er iets aan hebben (of juist helemààl niet).

‘Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt’ kent zijn start als voorstelling in bibliotheken tijdens de Jeugdboekenmaand 2022. Zij vertalen de speelse poëzie naar een intieme theatervoorstelling in de bibliotheek. Zo willen ze het jonge publiek op een inspirerende manier kennis laten maken met hedendaagse poëzie. 

Mama giet eindelijk
geen verdriet meer op de dingen
en buiten begint de zon
Griekse liedjes te zingen
 
Onder de naam Kleinood legt Jelle Marteel zich specifiek toe op kleine, intieme voorstellingen voor een jong publiek. In de kleinschaligheid en intimiteit ziet Kleinood een absolute meerwaarde in deze tijden van groots en flitsend amusement.
Anke Verschueren zit in het laatste jaar Woordkunst. Ze schrijft, maakt, speelt, leest, presenteert, monteert en zingt. Anke was eerder te zien in de vertelvoorstelling ‘Een Held’. 

Van en met: Anke Verschueren en Jelle Marteel 
Tekst: Edward van de Vendel 

 


 

http://www.theaterkleinood.be

Delen op sociale media


Wanneer

za 18 maart 2023 van 16 tot 17 uur

Locatie

Bibliotheek

Eikenlaan 23
3740 Bilzen

Prijs

€ 5

volwassenen: 7 euro