Achtergrondafbeelding

vergeet mij niet

carry goossens / fakkeltheater - 7 maart 2019
vergeetmijniet-112.jpg

een organisatie van de stedelijke seniorendienst

'Vergeet mij niet' is een lichtvoetige vertelling over een grootvader, een kleinzoon en de dementie die tussen beiden komt.

De voorstelling vertelt het verhaal van de vriendschap tussen een dementerend grootvader en diens kleinzoon. Herman is een oude weduwnaar die zich verscholen houdt in de vertrouwde omgeving van zijn huis. Het weinig contact met de buitenwereld komt van zijn kleinzoon, Stan. Deze twee handen op één buik banen zich samen een weg door alle praktische beslommeringen die de ouderdom met zich meebrengt.
Wanneer Herman langzaamaan door dementie ingekapseld wordt, wordt de eens zo vertrouwde grootvader-kleinzoon-relatie bestrooid met nieuwe en onbekende hindernissen. De ziekte vervult Herman, ze flirt als het ware met hem. Ze ontneemt hem structuur en geeft chaos in de plaats. In de zoektocht van Stan naar zijn grootvader van vroeger, blijkt humor het beste bindmiddel tussen deze twee generaties.

Manu Jacobs: “De inspiratie voor dit stuk moest ik niet ver zoeken: ik heb het geluk gehad om een grootvader te kennen die tegelijk mijn beste vriend was. Gelukkig was hij niet dementerend, en konden we tot het einde blijven keuvelen over onze twee gemeenschappelijke ‘idolen’: Toon Hermans en Carry “Jefke” Goossens.”

De pers over deze voorstelling:
“Carry Goossens zet een prachtprestatie neer” (Gazet van Antwerpen)
“Dit soort maatschappelijk relevant theater heeft een belangrijke rol te spelen in ons theaterlandschap.” (Concertnews)

spel: carry goossens, ann de winne en manu jacobs
regie: rikkert van dijck
scenario: manu jacobs
www.fakkeltheater.be

website: http://www.fakkeltheater.be

Delen op sociale media


Wanneer

do 7 maart 2019 van 20:15 tot 22 uur

Prijs

€ 10