logo dekimpel

Zoekveld

theater froefroe | repelsteel

Een maffe voorstelling vol zot poppengeweld, schitterende acteurs en livemuziek rond het bekende sprookje voor iedereen vanaf 6 jaar en ouder(s).

Voor de oude koningin haar laatste adem uitblaast heeft ze nog een wens; laat mijn jongen trouwen met een rijk meisje. Haar zoon heeft ook een wens; laat mij een speciaal meisje trouwen waar ik mee kan lachen en kindjes maken.

In sprookjes gaan wensen in vervulling. 
De jonge koning vindt een meisje dat speciaal is, lacht met zijn grapjes en ze kan zelfs goud uit stro zingen. Zo zijn deze koning en zijn koningin verliefd, rijk en zonder zorgen. Ze kussen en krijgen een baby. Willy heet hij. 
Ja, zo fijn kan het leven zijn in een sprookje. 
Spijtig dat de vader van het meisje een domme molenaar is die de koning leugens vertelt. Dubbel spijtig dat die molenaar het kind van een levensgevaarlijke, vettige Repelsteel gepikt heeft. Die Repelsteel is nu een stinkende molenaarshater, een wraakzuchtig en kom-uw-belofte-na monster, zonder genade, no mercy... 
Hij wil nog maar één ding; baby Willy !

FroeFroe maakt deze voorstelling voor kinderen en ouders die houden van sprookjes, koningen, monsters en heldinnen. Repelsteel is echt onwaarschijnlijk leuk en speelt gewoon door tot in uw dromen.

"Het is soms echt lekker eng, maar steeds grappig en vol visuele en muzikale verrassingen in de speeltijd, maar ook in de absurdistische wendingen in het verhaal. Typisch Froefroe." (Tuur Devens)

"Repelsteel àla FroeFroeis een eeuwenoud verhaal op een nieuwe leest, met ook aanstekelijke liedjes en af en toe wat dans. Kortom, een fris sprookje voor de 21ste eeuw." (Gazet Van Antwerpen)

spel, poppenspel: dries de win, maarten bosmans, katrien valckenaers, tania kloek of annelore stubbe
live muziek van en met: elko blijweert of milan warmoeskerken en vincent brijs
tekst: jan maillard
regie: marc maillard
www.froefroe.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Details van dit evenement

Categorie: 
Datum en tijdstip: 
zondag 25 maart 2018 van 15:00 tot 15:00
Prijs: 
€ 5
Prijs details: 
Basistarief: 5,00 €; volwassenen: 7,00 €
Locatie: 
cultuurcentrum de kimpel

ticket reserveren Toevoegen aan "mijn theater"