Achtergrondafbeelding

silence, please!

cath luyten, jean paul van bendegem en jan swerts - 10 maart 2020
seiz.beeld_silence_please-_filip_standaert.jpg

Met ‘Silence, Please!’ brengen we een fascinerende inkijk in onze gewoontes. Waarom wij vandaag wel of niet stilte opzoeken. Waarom vragen we bijvoorbeeld een minuut stilte bij een verlies? Het gaat over gedrag van ons allen, maar bovenal ook van de vier gasten op scène, die op hun manier een intrigerende, maar totaal andere band hebben met stilte.

Tv-persoonlijkheid Cath Luyten vertelt over haar zoektocht naar stilte, over vallen en opstaan. Over kleine rituelen. Wiskundige en filosoof Jean Paul Van Bendegem durft onze gewoontes in vraag te stellen. Is er wel een noodzaak? Om hem te citeren: ‘Stilte graag, ik hoor niets!’ Humor is nooit ver weg... Componist-muzikant Jan Swerts speelt live muziek en laat horen hoe de stilte op zich een krachtig instrument blijkt. Hij getuigt ook over het gevecht tegen alle ruis dat ons omringt. Jan klimt op de barricades!

Vlogger en voormalig radio presentatrice Linde Merckpoel is gastspreker van dienst en weet als geen ander hoe moeilijk het is om stilte af te dwingen.

met: cath luyten en jean paul van bendegem
gast: linde merckpoel
livemuziek: jan swerts

 

website:

Delen op sociale media


Wanneer

di 10 maart 2020 van 20:15 tot 22 uur

Prijs

€ 18

voorverkoop: € 16
abonnement: € 14