Achtergrondafbeelding

scholen

AANBOD SCHOLEN SCHOOLJAAR 2019|20

Licht!
Tout Petit
donderdag 3 oktober ‘19
110u00
13u30
kleuters 3+
prijs: 5 euro

In licht! maak je kennis met de vele nuances van licht, zoals het schemerlicht van een zaklamp en het felle licht van een grote spot. Elk schijnsel brengt een andere sfeer. De voorstelling prikkelt je verbeelding, en zorgt voor verwondering bij jonge kinderen, en bij volwassenen.
‘licht!’ is een woordeloze danstheatervoorstelling over bewegend licht. Aan het eind van de voorstelling wordt het publiek uitgenodigd om zelf te experimenteren met licht.

choreografie & dans: Lies Cuyvers en Ciska Vanhoyland
www.toutpetit.be

 

Knorren en kussen
De Kolonie mt
maandag 25 november ‘19
10u30
13u30
kleuters 4+
prijs: 5 euro

Aards en ambachtelijk, inventief en verrassend. Geinspireerd op een eeuwenoud Roemeens volkssprookje. Muziektheater De Kolonie geeft er een geheel eigen twist aan.
Verwacht je aan prinsen, echte vlammen, een curieuze bevalling en kastelen waar wreed geknord, getoverd en gekust zal worden!

spel & zang: Anke Jochems
livemuziek: Sattar Khan
www.dekoloniemt.be

 

Compagnie Quand je serai grand-e
bOOm
donderdag 13 februari ‘20
10u30
13u30
kleuters 3+
prijs: 5 euro

Twee acteurs/acrobaten construeren de boom -letterlijk- voor je ogen. Met een trompet en een accordeon, met loops van geluiden, muzikale effecten en bruitage creëren ze een hele wereld. Ze klimmen in de boom, houden zich eraan vast, verstoppen zich erin, wat het leven van en in de boom extra illustreert.

concept en spel: Anouchka Crahay en Maxime Membrive
www.quandjeseraigrande.be

 

Olleke bolleke
Theater Tieret
dinsdag 12 mei ‘20
10u30
13u30
kleuters 4+
prijs: 5 euro

Olle heeft 1 mama en 1 papa, 2 huizen, 4 oma’s en 4 opa’s, honderdmiljoenmiljard knuffels en een hoofd vol veel te veel vragen. En natuurlijk zijn ene dikke vriend die overal met Olle meegaat.
OLLEKE BOLLEKE is een beeldende, poëtische maar bijwijlen ook hilarische voorstelling over scheiding, kleine pijntjes en groot verdriet. Kolder en ontroering, dicht op de huid van uw en onze kleinste theatervrienden.

scenario, tekst en spel: Joost Van den Branden
www.tieret.be

 

Het ding & ik
Tim David, Jakob Verstichel, Anastassya Savitsky en Riet Muylaert
dinsdag 5 november ‘19
10u30
13u30
eerste graad lager onderwijs
prijs: 5 euro

Een kindervoorstelling gebaseerd op het prentenboek van Shaun Tan. Het animatiefilmpje van het boek won een Oscar. Volkomen terecht, want wat een mooi verhaal. Voor kinderen is dit een betoverend sprookje over het ongewone, ‘anders’ zijn en tegen de stroom ingaan. Volwassenen begrijpen ook de maatschappijkritiek daaronder.
Met muziek. Met poppen. En een acteur.
Het is een verhaal dat je nooit meer zal vergeten.

spel : Tim David, Jakob Verstichel, Anastassya Savitsky en Riet Muylaert
coach: Dimitri Leue

 

De tuin van de walvis
Beeldsmederij DE MAAN
donderdag 7 mei ‘20
10u30
13u30
eerste graad lager onderwijs
prijs: 5 euro

Gebaseerd op de prachtvertelling van meesterpointillist Toon Tellegen, bekroond met de Zilveren Griffel 2016. Over een walvis die een tuin op zijn rug wil. Tot het zover is.
Een kruisbestuiving tussen livetheater en luisterspel. Of een levend schilderij met soundtrack. Of een VJ-concert met overheads.

naar Toon Tellegen (Querido)
spel en figuren: Paul Contryn
www.demaan.be

 

Mist
Het Wolk
dinsdag 26 november ’19
10u30
13u30
tweede graad lager onderwijs
prijs: 5 euro

Twee meisjes hebben heimwee naar hun geboortedorp. Ze willen terug naar de situatie van vroeger, zoeken troost bij elkaar en in hun herinneringen. Ze herontdekken elke straat, elk huisje en iedere bewoner. De positieve kanten maar helaas ook de negatieve. Ze ondervinden dat je een verleden niet kan herplakken en dat de dingen gaan zoals ze gaan. Mist maakt het thema van scheiden en ruzie bespreekbaar voor jonge kinderen met warme beelden, regen en wind.
Kortom een voorstelling over gemis
en dat dat verdomd lastig is.

van en met: Lize Pede en Sarah van Overwaelle

 

Badaboem
Bert Huysentruyt / Annebelle Dewitte
donderdag 5 maart ‘20
10u30
13u30
tweede graad lager onderwijs
prijs: 5 euro

Badaboem is een roffelende ode aan drums en alle vormen van percussie. Van trommelkorpsen over rock-bands tot techno. Het is ook een poëtisch verhaal over een hopeloos verliefde trommelaar aan een prachtige drumster. Dat alles in een knetterende tekst op rijm, vol humor, maar ook met een diepere grondlaag, bij jong en oud al te herkenbaar: de strijd tegen je eigen kritische stem.
Een wervelend videospektakel ondersteunt een show waarin ook het publiek slagwerker wordt.
www.badaboem.net

 

Dat begint hier al goed
Villanella & Hanneke Paauwe
donderdag 21 november ‘19
10u30
13u30
derde graad lager onderwijs
prijs: 5 euro

‘Dat begint hier al goed’ is een humoristisch en kwetsbaar verslag van het leven van een fee met faalangst. Een voorstelling over falen en schaamte, over spijt hebben en stommiteiten begaan. Over perfectie en prestatiedwang. Over het verschil tussen feeën en mensen.

tekst en regie: Hanneke Paauwe
spel en dramaturgie: Goele Derick
www.villanella.be
www.hannekepaauwe.be

 

De soldaat
Theater froefroe
maandag 3 februari ‘20
13u30
dinsdag 4 februari ‘20
9u15
10u45
13u30
derde graad lager onderwijs
prijs: 5 euro

Een poëtisch, beeldend en grappig verhaal over de menselijke kant van een oorlog. Geïnspireerd op het kinderboek 'De vijand' van David Cali / Serge Bloch vertaald door Wim Opbrouck.
Via een ingenieuze constructie beleef je Tuurs verhaal middenin in de loopgraven. Samen met de sfeervolle live muziek krijg je een beeldend, pakkend en ook grappig verhaal over de menselijke kant van de oorlog.

spel: Thaïs Scholiers, Dimitri Duquennoy, Filip Peeters, Heleen Haest en Wim Bernaers
www.froefroe.be

 

Open geest
Eline de Munck & Wouter Berlaen / Te gek!?
donderdag 10 oktober ‘19
13u30
tweede graad secundair onderwijs
prijs: 7 euro

Eline De Munck heeft haar oma nooit gekend. Ze beroofde zich van het leven toen Eline’s moeder vijftien was. Een generatie verder zijn de sporen hiervan nog voelbaar...
Met deze voorstelling wil ze een boodschap van hoop geven. Er moet altijd nog een klein lichtpuntje zijn... Er zijn altijd mensen die je graag zien. Altijd. Generatie overschrijdend.’

Eigenlijk is het te gek om los te lopen: over ernstige psychische problemen wordt amper gepraat, terwijl één op vier personen in België er mee te maken krijgt.
www.tegek.be

 

Michael Schack staat & speelt rechtop!
Michael Schack
dinsdag 19 november ‘19
13u30
tweede en derde graad secundair onderwijs
prijs: 7 euro

Michael Schack wil met zijn nieuwe voorstelling, “RECHTOP!”, jongeren muzikaal verbinden in plaats van ze te ‘beleren’. Het jonge publiek kan elkaar zo meer leren respecteren dan elkaar “ambeteren”.
Sinds hij naast zijn internationale tournees met #Netsky nu ook als uniek solo optredende #DJDrummer de wereld rond reist én scoort, is Michael’s inzicht en respect voor het jonge publiek en hun voorkeuren en grillen verder blijven groeien.

 

Vluchten
Jamal Kazza
maandag 2 maart ‘20
om 13u30
alle graden secundair onderwijs
prijs: 7 euro

Vluchten is een samenspel van drie personages die door een reeks van toevalligheden – hun levensloop – enorm geconfronteerd worden met verdrongen gedachten en gevoelens. Geen beeldspraak of dure woorden. Rond de pot draaien noch wikken en wegen. Maar recht voor de raap: in pure mensentaal! Als angst én liefde voor nostalgie je al dan niet dicht bij je ware identiteit brengen, zijn onrust en onveiligheid zeer wisselvallige begrippen. Wanneer je gekrast en geblutst door het leven gaat , kleurt dit je kijk op de toekomst. Jamal Kazza is een rasechte Limburger met Maghrebijnse roots. Hij was jarenlang straathoekwerker in Schoonbeek.

spel: Naïma N’Ait-Si-Lahcen, Salvatore Lampariello en Jamal Kazza
www.pl-ements.be

 

De Mannschafft
Dethleff
maandag 10 februari ‘20
13u30
secundair
tweede en derde graad
prijs: 7 euro

DETHLEFF is het verhaal van Dethleff en Kayleigh, twee verdwaalde zielen die samen de weg zoeken. Over eenzaamheid en aan de rand staan. Maar vooral over het leven. Kei hard over het leven. Over Kurt Cobain, over de valversnelling, over eindelijk kunnen ademen, over plezier maken, over versieren, over kiezen, over den hamster van de buurjongen, over de wereld, over u.
Leerlingen liggen het ene moment schuddebuikend bij te komen van het lachen om een ander moment diep in hun stoel weg te zakken omdat ze zich zo hard aangesproken voelen. DETHLEFF is een fantastische voorstelling voor jongeren.

spel: Elias Vandenbroucke en Linde Carrijn/Silke Thorrez

 

Ongekende evidenties
Rode Boom
donderdag 14 mei 2020 om 13.30 uur
alle graden secundair onderwijs
prijs: 7 euro

In Ongekende Evidenties laten ze alles aan het toeval over. Meer zelfs: ze dagen het 'toeval' uit om een glimp van zijn bestaan te vangen. Het publiek komt hierbij terecht in een cross-over van theater, muziek en mentalisme waar toevalligheden zich ophopen tot magische ervaringen.
Ongekende Evidenties is een interactieve en destabiliserende voorstelling waarbij poëzie de enige houvast is en jij zelf de hoofdrol speelt.

spel, muziek en mentalisme: Kurt Demey, Joris Vanvinckenroye en Frederica Del Nero

INFO EN RESERVATIE: www.ikbenfred.be

 

Delen op sociale media