logo dekimpel

Zoekveld

pantalone / dimitri leue | een been/een vleugel

Over een tinnen soldaat op één been, een prima ballerina en een duiveltje-uit-een-doos voor iedereen vanaf 8 jaar en ouder(s).

De Deen Hans Christian Andersen schreef de gekste verhalen. De Standvastige Tinnen Soldaat is één van zijn bekendste. De reis van dit kleine stuk speelgoed is een trip in de fantasie van een meesterverteller. Een zoektocht naar liefde en geluk, een avontuurlijke reis in de lucht, in het water, in de aarde en in het vuur. Het lot van iemand die uit zijn huis wordt gegooid is grillig en niet altijd even aangenaam. Maar zelfs op één been blijft onze held overeind.

De muziek van de Noorse componist Edvard Grieg kleurt dit verhaal en opent nog meer deuren van verwondering. Grieg kende en bewonderde Andersen. Beiden voelden elkaar blindelings aan. De lyrische pianostukjes van Grieg lijken wel voor Andersens sprookjes geschreven.

Acteur en auteur Dimitri Leue brengt de woorden tot leven en doet de fantasie sprankelen, knetteren en vonken. Pianist Kiyotaka Izumi laat door middel van een vleugel de muzieknoten golven en trillen tot in het binnenste van uw binnenste en tot in het diepste van uw diepste.

"Dimitri Leue is eens te meer de rasartiest. De acteur vertaalt en vertelt dit sprookje van Hans Christian Andersen schitterend, prachtig geënt op de muziek van Edvard Grieg." (Klassiek Centraal)

tekst en vertelling: dimitri leue
piano: kiyotaka izumi
www.pantalone.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Details van dit evenement

Categorie: 
Datum en tijdstip: 
zaterdag 27 januari 2018 van 19:00 tot 19:00
Prijs: 
€ 5
Prijs details: 
Basistarief: 5,00 €; volwassenen: 7,00 €
Locatie: 
cultuurcentrum de kimpel

ticket reserveren Toevoegen aan "mijn theater"