Achtergrondafbeelding

openluchtcinema - Hors Normes

27 augustus 2020

Tijdens de zomermaanden vormt het grasplein aan de voorkant  van De Kimpel het decor voor een fijn filmaanbod. Breng je eigen zitje mee om comfortabel te zitten en vergeet bij koudere avonden je jas of dekentje niet.

Bij slecht weer wordt er geen film gespeeld. Dit wordt de avond voordien beslist en gecommuniceerd aan de tickethouders, via de website en sociale media.

Al meer dan 20 jaar runt Bruno (Cassel) een opvang voor autistische kinderen die nergens anders terecht kunnen. Wanneer ouders en zorginstellingen het echt niet meer weten, geeft Bruno hen een thuis. Zijn goede vriend Malek (Kateb) leidt met zijn organisatie jongeren uit moeilijke buurten op tot begeleiders van deze kinderen. Tijdens dit traject wisselen humoristische en confronterende situaties zich af en ontstaan er bijzondere vriendschappen.

HORS NORMES is de nieuwe film van het regisseursduo Éric Toledano en Olivier Nakache (de makers van Intouchables). De film vertelt het bijzondere verhaal van twee goede vrienden die zich met hart en ziel inzetten voor autistische kinderen die zonder hen geen plek hebben in de maatschappij. De film is uit het leven gegrepen, met ijzersterke rollen van acteurs Vincent Cassel en Reda Kateb. De ontwapenende kinderen winnen meteen je hart.

Regisseurs Toledano en Nakache zijn bekend door hun succesfilms Intouchables, Samba en C’est La Vie. Hun nieuwste film, HORS NORMES, is de meest persoonlijke tot nu toe. Vier jaar geleden maakten de regisseurs een TV-documentaire over de twee vrienden Stephane Benhamou en Daoud Tatou, maar merkten toen dat hun verhaal te bijzonder was voor het kleine scherm. Het resultaat is een oprechte film met een inspirerende boodschap.

Regie: Eric Toledano, Olivier Nakache
Met: Vincent Cassel, Reda Kateb
Genre: Komedie
Land: France
Duur: 114 minuten

HOE HOUDEN WE ONZE OPENLUCHTCINEMA VEILIG?

hores-normes2.jpg

Leeftijd (vanaf): 12 jaar

website:

Delen op sociale media


Wanneer

do 27 augustus 2020 van 20:15 tot 22 uur

Prijs

€ 2