Achtergrondafbeelding

openluchtcinema - Dolor y Gloria

6 augustus 2020

Tijdens de zomermaanden vormt het grasplein aan de voorkant  van De Kimpel het decor voor een fijn filmaanbod. Breng je eigen zitje mee om comfortabel te zitten en vergeet bij koudere avonden je jas of dekentje niet.

Bij slecht weer wordt er geen film gespeeld. Dit wordt de avond voordien  beslist en gecommuniceerd aan de tickethouders en via de website en sociale media.

Salvador Mallo (Antonio Banderas) heeft al in geen jaren een film meer gemaakt, maar kan gelukkig nog teren op de successen die hij als regisseur heeft genoten. Wanneer een oude film van Salvador onder het stof vandaan wordt gehaald, brengt dat hem in contact met voormalig acteur Alberto (Asier Etxeandia). De twee worden eindelijk weer herenigd, nadat ze lang geleden zijn gebrouilleerd. De ontmoeting zet een kettingreactie in gang, waarin het verleden terugkeert in het leven van Salvador. Terugdenkend aan zijn jeugd en zijn moeder (Penélope Cruz) wordt hij gedwongen om zijn demonen onder ogen te komen.

Dolor y gloria is de nieuwe film van Spaanse meester Pedro Almodóvar (Los Abrazon Rotos, Volver, Todo Sobre Mi Madre), waarin een regisseur op leeftijd terugblikt op het verleden en de keuzes die hij onderweg heeft gemaakt. Met prachtige rollen voor steracteurs Antonio Banderas en Penélope Cruz.

Oscarwinnende regisseur Pedro Almodóvar noemde zijn 21e film de meest persoonlijke tot nu toe. Dolor y gloria ging in première op het Filmfestival van Cannes, waar Antonio Banderas de prijs voor Beste Acteur won. Na Los Amantes Pasajeros (2013) betekent Dolor y gloria de tweede samenwerking van Banderas en Penélope Cruz in een film van Almodóvar.

Regie: Pedro Almodóvar
Met: Antonio Banderas, Penelopé Cruz, Leonardo Sbalargia, Juliet Serrano,  Nora Navas, Cecilia Roth
Genre: Drama
Land: Spanje
Duur: 115 minuten

HOE HOUDEN WE ONZE OPENLUCHTCINEMA VEILIG?

dolor-y-gloria.jpg

website:

Delen op sociale media


Prijs

€ 2