Ontbijt Deluxe

Maaike Neuville
240310 - Neuville,Maaike (c) Kaat Pype

Maaike Neuville (1983) acteert in het theater en in films en series in België en Nederland. Zo had ze onder andere een hoofdrol in de populaire serie Red Light. Ze schrijft en maakt theaterstukken over de schier eindeloze variaties aan mogelijkheden en onmogelijkheden in de liefde. In 2013 studeerde ze af als filmmaker, sindsdien maakt ze korte fictiefilms en filmgedichten. Ze is op haar best wanneer ze op het kruispunt staat van al deze disciplines. Zij. is haar debuutroman.

'Zij.' is een uitzonderlijk debuut over machtsverhoudingen waarin de rol van dader en slachtoffer diffuus is.
De 39-jarige actrice Ada Peeters neemt de trein naar de stad waar ze die avond op het podium zal staan met een zelfgeschreven monoloog. Herinneringen aan de oudere theaterdocent met wie ze als studente een verhouding had, wellen ongewild in haar op. Het is zijn stad waar ze gaat spelen. Ook op het podium, terwijl ze oog in oog staat met de volle zaal, is er geen stoppen meer aan de razende vaart waarmee de diep weggestopte beelden van ontmoetingen met getrouwde mannen, leraren en andere figuren met autoriteit aan de oppervlakte komen. Na de voorstelling volgt een terugrit met een mysterieuze taxichauffeur die Ada nog dieper doet afdalen in het verleden dat ze nooit echt onder ogen heeft willen zien. 
Zij. is een urgente roman over intimiteit, over grenzen die overschreden worden zelfs wanneer er wederzijdse instemming is, over het woord nemen en het vertrouwen vinden in de noodzaak van het vertellen van je eigen verhaal.

In deze Ontbijt Deluxe vertelt ze honderduit over haar recente werk.

Delen op sociale media


Wanneer

zo 10 maart 2024 van 10 tot 12 uur

Prijs

€ 17

ONTBIJT INBEGREPEN!

VRIEND van DE KIMPEL | 15 euro
voorverkoop -26 jarigen | 15 euro
voorverkoop lerarenkaart | 15 euro
voorverkoop en kassa | 17 euro