Onheil in Black Creek

Muziektheater De Kolonie
lucas(c)Pat Verbruggen

Een stomende en stampvoetende muziektheaterwestern starring Lucas Van den Eynde, Bo Spaenc en Bart Van Huyck in een oervlaams cowboyverhaal van Hugo Matthyssen.

Ooit was Black Creek, genoemd naar de Zwarte Beek die het terrein begrensd, een bloeiend Vlaams westerndorp. Nu moet Dirk, de zoon van de stichter, het uit handen geven. Black Creek wordt helemaal anders. De jonge generatie wil er een “Educatief en Klimaatneutraal Ervaringsgericht Multicultureel Ecocentrum” van maken.
Het valt onze held, inmiddels een prille zestiger, erg zwaar om zich aan te passen aan een wereld waarin granola, klimaatspeeltuintjes en het therapeutisch aaien van schapen vanzelfsprekend zijn. Daarnaast is er nog de bizarre nasleep van het wekelijkse spektakel ‘het ophangen van een paardendief’, dat vijftien jaar eerder een keertje fout liep.
 
Lucas Van den Eynde is de John Wayne van de Vlaamse TV en theater. 
Aan zijn zijde staan multiinstrumentalist Bo Spaenc en gitaar sidekick Bart Van Huyck. 
Ze gooien zich muzikaal in een duel tussen country & blues en tribale rytmes. 

De muziek – mét ruimte voor improvisatie – geeft het verhaal de sporen, jaagt de verteller op en laat het publiek mee wegduiken voor onverwachte stijgeringen van het plot!

Onheil in Black Creek maakt deel uit van een reeks uitdagende confrontaties tussen Muziektheater De Kolonie en grote theaterpersoonlijkheden.

Straffe vertellers zoals Peter De Graef, Vic De Wachter, Bruno Vanden Broecke, Warre Borgmans en Tania Van der Sanden gaan een bondgenootschap aan met de muzikale drive van Bo Spaenc en een schare topmuzikanten.

Lees ook de mooie recensies die over deze voorstelling verschenen zijn in Concertnews en Het Nieuwsblad

spel en concept: Lucas Van den Eynde
tekst: Hugo Matthyssen
compositie en muziektheatraal concept: Bo Spaenc

http://www.dekoloniemt.be

Delen op sociale media


Prijs

€ 16

VRIEND van de KIMPEL en reductie: 14 euro

MAAK JE THEATERBEZOEK COMPLEET EN KOM VOOR DE VOORSTELLING ETEN IN HET KIMPELKAFFEE!
De keuze van Lucas Van den Eynde = Witloof met ham in de oven.
Je kan natuurlijk ook a la carte eten.

Reserveren via https://kimpelkaffee.be/#contact