Achtergrondafbeelding

Nacht van de Bib

Nacht van de Bib - 24 oktober 2020

Bibliotheekfestival in Bilzen

De 5de editie van Nacht van de Bib zou speciaal worden, dat wisten we zeker! Met extra auteurs, de beste muziek, met topjournalisten en olympische atleten, een grootse strandbar met fruitige cocktails en strooien rokjes. Wat we niet wisten was dat Covid-19 om de hoek loerde en brutaal zijn eigen planning maakte.

Op zaterdag 24 oktober zal de langste nacht van het jaar er een beetje anders uitzien dan andere jaren. Zo hopen we dat iedereen die zijn favoriete illustrator, verteller, dichter of muzikant wil zien op voorhand het bijhorende tijdsblok reserveert, dat iedereen zijn mondmasker correct draagt en de looplijnen volgt. Het enthousiasme van onze bibmedewerkers zal niet anders zijn: met een grote glimlach, verstopt onder een masker, zullen wij de deuren openzwaaien en jullie een warm welkom geven.

Auteurs | Connie Palmen
Rol de rode loper alvast uit! Deze auteur verdient de beste behandeling: een gezellig feest met muziek, poëzie, drank en hapjes. En dat is precies wat wij vanavond gaan geven. Kom luisteren naar meeslepende verhalen, ontroerende interviews en geniet.

Muziek | Portland / Bazelmans
Nietzsche zei ooit: “Zonder muziek zou het leven een vergissing zijn”. En wie zijn wij om zulk een groot filosoof tegen te spreken? Daarom proberen wij jullie leven wat extra zin te geven met een paar prachtige stemmen en zinnenprikkelende melodieën.

Poëzie | Marcel Vanthilt
Frans dichter Charles Baudelaire was voor op zijn tijd. Als een ware Nostradamus voorspelde hij het verloop van deze avond: “Van wijn, van poëzie of van de deugd, zoals u wenst, maar word dronken!”

Familie | Frank Daenen & Stijn Moekaars / Wauter Mannaert
Voor stoere broers en hippe zusjes. Voor lieve mama’s en coole papa’s. Voor oma, opa, moeke, opoe, nonna, abuelo, bomma en bompi. Heel de familie kan zijn hartje ophalen en zich uitleven met deze vlotte, gekke, slimme, vrolijke én grappige heren.

Actua | Davy Jacobs & Jan Lambrechts / Jean Pierre Wuytack / Jonas Slegers
Zit er iets in het Bilzerse water dat de ondernemingszin van zijn bewoners voedt en aanwakkert? Het bruist, borrelt en bubbelt al bijna een eeuw van goesting en inzicht, dat gaat wel duidelijk zijn na deze avond. Surf mee op de actuele innovaties van ervaren rotten en nieuwkomers en vergezel hen tijdens hun verhaal.

Strips | Wauter Mannaert
Wokka Mokka staat voor een hippe combinatie van koffiebar en stripverhalenwinkel. Tijdens Nacht van de Bib slaan we de handen weer in mekaar en presenteren we maagdelijk uitziende strips en ervaren tekenkunsten.

Livestream | Sam Franssen
Alle tijdsblokken uitverkocht? Niet getreurd! Je kan Nacht van de Bib volledig meevolgen vanuit je luie zetel. Surf naar ons Youtube-kanaal, volg ons op Facebook en bekijk onze Instagram-pagina.

Brasserie de bib
Zolang een mens moet eten, zal er een Brasserie de Bib zijn! Dit is dé plaats waar gevestigde waarden op zoek gaan naar vernieuwende, waar lokale smaken zich mengen met exotische, waar honger wordt gestild en dorst wordt gelest.

FERMMM

 

portland-voorlopig-1.jpg

website:

Delen op sociale media


Prijs

Gratis

Reserveren