Missie 2021

Hetty Helsmoortel
3_Hetty_Missie-2021_visual_1080x1080

Een theatershow over het meest spraakmakende wetenschapsnieuws van 2021!

Wat moet u op wetenschappelijk vlak onthouden van 2021? Waarom is wetenschap het mooiste vak op aarde? Hoe werkt het precies? En waarom gaat het soms zo traag?

Hetty Helsmoortel doet het allemaal helder en entertainend uit de doeken tijdens een gloednieuwe theatershow die volledig in het teken staat van wetenschap. Een voorstelling op het scherpst van de snee, die veel verder gaat dan de opsomming van een aantal feitjes. Want wetenschap is vooral wondermooi, ontroerend en zit tjokvol menselijkheid. Alleen is die binnenkant uiterst zelden zichtbaar voor het grote publiek. Zak dus onderuit in uw theaterstoel en raak verwonderd, overweldigd en geïnspireerd door de meest spraakmakende gebeurtenissen van het voorbije jaar. 

Een must-see voor elke (jong)volwassene met een gezonde interesse in de wereld om ons heen. Geen specifieke wetenschappelijke voorkennis vereist. 

Hetty Helsmoortel is moleculair bioloog, organisator van het Belgische openlucht wetenschapsfestival ‘Sound of Science’, doctor in de gezondheidswetenschappen en was acht jaar kankeronderzoeker aan de UGent. Haar tweede passie, die voor het theater, nam tijdelijk de bovenhand toen ze tussen haar master en doctoraat twee jaar Drama studeerde aan het RITCS.

Als wetenschapswatcher volgt Hetty het wetenschapsnieuws op de voet en verschaft ze regelmatig behapbare tekst en uitleg op radio en televisie (o.a. voor VRT NWS). Naast haar lezingen en theatershows, publiceert ze maandelijks een column in EOS. Samen met ondermeer Lieven Scheire maakt Hetty maandelijks de populairste Nederlandstalige podcast over wetenschap en technologie: Nerdland Maandoverzicht.

In februari 2020 verscheen Hetty’s eerste non-fictie boek bij Borgerhoff & Lamberigts. In haar glasheldere en meeslepende stijl schrijft ze over CRISPR, de meest spraakmakende ontdekking van de 21ste eeuw. In de zomer van 2020 schreef Hetty samen met Lieven Scheire en Henk Rijckaert het eerste Doeboek voor Kleine Nerds. Een boek dat kinderen zélf aan de slag laat gaan met wetenschap door middel van experimenten, doe-projecten en raadsels. Doeboek 1 werd meteen een bestseller. Daarom brengen Hetty, Henk en Lieven voortaan twee keer per jaar (in de zomer en in de winter) een nieuw Doeboek uit.

Door al haar inspanningen om wetenschap behapbaar en boeiend te maken voor een zo groot mogelijk publiek, werd Hetty eind 2020 opgenomen in de prestigieuze ‘Inspiring Fifty’ lijst. Daarmee werd ze gelauwerd als een van de 50 meest inspirerende vrouwen in de Belgische technologiesector.  

Lees hier een interview met Hetty in De Knack.

Hetty was een tijdje geleden te gast in 'De Ideale Wereld'. Herbekijk het hier!

http://www.hettyhelsmoortel.be

Delen op sociale media


Prijs

€ 18

VRIEND van de KIMPEL en reductie: 16 euro

MAAK JE THEATERBEZOEK COMPLEET EN KOM VOOR DE VOORSTELLING ETEN IN HET KIMPELKAFFEE!
De keuze van De Kimpel =
Pasta kip en asperges (21,50 euro)
Pasta met zalm, asperges en pestosaus (24 euro)
Kippenbrochette, currysausje met krielaardappeltjes en koolsalade (21 euro)

Je kan natuurlijk ook a la carte eten.

Reserveren via https://kimpelkaffee.be/#contact