Met vallen en opstaan

Jean Blaute
231122 jean blaute

Het volledige verhaal van de 'zoon van de muziekwinkel'die uitgroeide tot de'George Martin van de Lage Landen'
'Ik wil de lezer entertainen met mijn herinneringen aan dat ongewone leven dat ik in ontvangst mocht nemen. En dat is veel meer dan de zotskap Jean Blaute. Dat beeld wil ik graag bijstellen.'

Als zoon van muziekhandelaars in Zottegem kreeg Jean Blaute een levensadagium cadeau van zijn moeder: 'Het is niet de schuld van Eddy Wally dat mensen geen platen van Miles Davis kopen'. Het blijft tot vandaag een leidraad voor de veelzijdige muzikantproducer.

Zijn biografie is geen droge samenvatting van de rijke carrière van Jean Blaute. Zijn levenslessen verdienen immers meer ruimte dan enkel maar de naakte feiten.

Naast talloze anekdotes, bv. over zijn korte carrière bij de vuilnisdienst in New Orleans, vertelt hij tijdens deze muzikale boekvoorsteling ook over zijn hang naar melancholie, het vermoeiende imago van guitig vrolijk Fransje en zijn afkeer van de parasieten in de muziekindustrie.

Gitarist Eric Melaerts als special guest.

Jean Blaute & Eric Melaerts - a match made in heaven
"Ik heb het in geen enkel huwelijk noch relatie langer volgehouden dan in mijn verbond met Eric Melaerts. Dat geldt in mijn richting uiteraard ook voor hem. Sinds begin de jaren ’80 hebben wij ons samen nuttig gemaakt in diverse opnamestudio’s, honderden uren, op podia, TV shows in BE en NL en nog
het allerliefst tezaam, in duo, genoten van onze theaterexploten Gedeelde Adoraties.
Dat is al even geleden en daarom voelde ik de onvermijdelijke drang om zowel onze koppen als onze muziekinstrumenten weer tezaam te brengen op mijn muzikale lezing “Met Vallen en Opstaan”.
Er wordt passioneel en eclectisch muziek gespeeld, geschraagd in historische duiding, dwz we spelen niet zomaar wat. En ach ja: er mag al eens gelachen worden. Welkom bij ons."

Delen op sociale media


Prijs

€ 17

VRIEND van DE KIMPEL | 15 euro
voorverkoop -26 jarigen | 15 euro
voorverkoop lerarenkaart | 15 euro
voorverkoop en kassa | 17 euro