logo dekimpel

Zoekveld

15-10
MannekeTAP | een klankrijke voorstelling met weinig woorden, op maat van 4+.

zondag 15 oktober 2017 om 15u00

voor iedereen vanaf 4 jaar en ouder(s)

MannekeTAP is een klankrijke, ritmische muziektheatervoorstelling met weinig woorden, op maat van het jongste publiek. Voel je het ritme van het tappen al?

MannekeTAP is een eenzaam, beetje stuurs mannetje, dat elke dag dezelfde routines volgt: opstaan, kopje koffie drinken, de krant lezen, turnoefeningen doen … Enkele toevallige ontmoetingen brengen weer meer klank en kleur in zijn leven. Een vinger tikt. Een voet haalt uit. Voelt hij daar het ritme van het tappen weer?

Poppenmaestro Filip Peeters vertolkt het bijzondere heertje MannekeTAP.  Actrice en zangeres Thaïs Scholiers schiet vol overgave in de schoenen van alle nevenpersonages. Bo Spaenc speelt met ritmes, bruitages en songs. 

MannekeTAP is een klankrijke, ritmische muziektheatervoorstelling met weinig woorden, op maat van het jongste publiek. Voel je het ritme van het tappen al?

“Een swingende, associatieve voorstelling die aanslaat bij het jonge publiek.” (Filip Tielens, De Standaard)

“Een swingende, associatieve voorstelling die aanslaat bij het jonge publiek” (recensent Filip Tielens).
“De bijzonder goed manipulerende en acterende poppenspeler Filip Peeters brengt MannekeTAP tot leven. Tap drinkt koffie, mompelt, moppert met heel zijn 'lijf'. Zalig om te zien. Muzikant/componist Bo Spaenc tovert zoals we dat van hem gewoon zijn, klanken, melodietjes en geluiden uit een afwasborstel, een kopje, een spiegel, een vuilnisbak, … Je kunt het zo gek niet bedenken, alles zit vol klanken. Dat geeft de productie veel schwung en een lekker ritme. (…) Een zweem van romantiek hangt over het speelvlak, vol muziek, ritme, spelplezier, heerlijk fris en speels.” (recensent Tuur Devens, De Bond).

“Magnifique! De muziek en de dans zijn zo aanstekelijk dat je liefst zelf zou willen meedoen.” “Ik vond het een prachtige voorstelling! Je zou zo weer kind willen zijn. Ik was meegesleept van het eerste tot het laatste moment.” (publieksreacties)

NA DE VOORSTELLING TRAKTEREN WIJ OP KOFFIE EN TAART !!!!

prijs: 5 euro (kinderen) en 7 euro (volwassenen) | reserveer hier je tickets