Achtergrondafbeelding

maker

henk rijckaert - 16 november 2019
foto1_henkrijckaert_-c-jef_boes.jpg

Wanneer was de laatste keer dat u iets gemaakt hebt? Niet per se iets gebouwd van niets tot iets, maar iets dat kapot was, weer gefixt. Gemaakt.

Kunnen we dat nog? Zijn we allemaal collectief onhandig geworden? Of geven we het gewoon van tevoren al op? Want dingen repareren is tijdverspilling! Alle tijd die je daaraan verliest kan een mens beter aan iets anders spenderen. Aan nieuwe dingen kopen, bijvoorbeeld, die sowieso ooit ook weer kapot gaan.

Vroeger was het anders. Als de auto kapot was, dan deden we de motorkap open en draaiden we aan een paar vijzen. Als de TV storing gaf, dan werd dat hersteld met een flinke tik. Iedereen van het gezin wist waar je moest kloppen.

Binnenkort komt Henk Rijckaert uit zijn kot, stapt opnieuw het podium op en vertelt u wat hij geleerd heeft. Over uitvinden en maken, over oplossingen bedenken, over de kracht van uw eigen handen, over prutsen en proberen, over bijna uw vinger afzagen en over brandwonden verzorgen.

Zet uw veiligheidsbril op en leer opnieuw waar u moet kloppen als er een storing is.

Henk Rijckaert is een maker. Hij maakt dingen. Meestal comedy, soms televisie, en voor de
rest: heel veel in zijn kot. Daarvan geeft hij wekelijks verslag via zijn YouTube-kanaal ‘Koterij’.

“Henk Rijckaert heeft zijn geheel eigen niche nog verder uitgekapt en fraaier ingericht. Zonder aan energie en enthousiasme in te boeten. Kom uit uw kot en ga naar deze man kijken. Hij is de grappigste doe-het-zelver van het land.”
(De Standaard****)

“Rijckaert neemt opnieuw zijn rol in als handige Harry en giet zijn spitsvondige koterij in een hilarische show.” (Het Nieuwsblad****)

“In het vernuftig opgebouwde Maker zit alles wat we aan Henk Rijckaert waarderen: een nuchtere blik vanuit het werkkot op het gewonemensenleven, een spervuur aan grappen, inventieve maaksels en af en toe een vakkundig getrokken smoel. Op die formule valt even weinig af te dingen als op de prijs van een koffiemachine met een vervallen garantie.” (Focus Knack***)

Van microgolfoven tot stekkerprobleem, van gescheurde broek tot verkalkte Senseo. De handige vrijwilligers van het Repaircafé helpen je ook op 16 november graag verder met jouw probleem!

ism met het Repaircafé van de stedelijke seniorendienst

website: http://www.henkrijckaert.be

Delen op sociale media


Prijs

€ 18

voorverkoop: € 16
abonnement: € 14