Kunst op de Markt

20210919_KUNST_MARKT_D5B2611

Op zondagnamiddag 17 september 2023 is er weer Kunst op de Markt in Bilzen.
Op de Markt en op de aanpalende pleinen stellen kunstenaars hun meest diverse werken tentoon. Bilzen verandert zo een dag lang in één groot en sfeervol openluchtatelier.
Ga op zoek naar schatten op zolder! Tijdens Kunst op de Markt kan je kunstobjecten kosteloos laten schatten door kunstschatter Vanessa Vaes.
Fanfare de Lauwerkrans uit Mopertingen en Flynn Eats Wood zorgen voor muzikaal vertier.

Breng zeker ook een bezoek aan de Kunstkoepel. Zij zetten tijdens Kunst op de Markt hun deuren open voor het publiek. Wie weet krijg je ook wel de goesting om creatief aan de slag te gaan.
De Kunstkoepel is gevestigd in 'De Wandeling' (Hospitaalstraat 15A, Bilzen)

 

Programma

  • doorlopend: kunstenmarkt
  • doorlopend: kunstschatter
  • doorlopend: opendeur Kunstkoepel
  • 13u en 15u: Flynn Eats Wood
  • 14u en 16u: Fanfare de Lauwerkrans

Kom met de fiets!

Zondag 17 september is het autoloze zondag. Bilzen centrum zal dan beperkt bereikbaar zijn met de auto. Kom dus zeker met de fiets. We zorgen voor een bewaakte overdekte fietsenstalling (Jazz Bilzenplein) én je ontvangt een leuke goodiebag*.
*Zolang de voorraad strekt.

Deze editie zetten we de fiets nog meer in de kijker.   

Wat denk je van een Biketrail-show? Daan Boverhof neemt je mee in zijn show vol fietskunsten. Show om 14u30 en 15u30 op het Camille Huysmansplein.
Op datzelfde plein maak je ook kennis met de Fietsfabriek 3740  en hun werking.

Op het Jazz Bilzenplein staat alles in het teken van verkeersveiligheid.
De Responsible Young Drivers laten je in hun tripping car ervaren hoe het is om dronken te rijden. Waar schuilt het gevaar van de dode hoek? Dat kan je ondervinden in Virtual Reality met een speciale VR-bril.
Durf jij het aan om een parcours af te leggen met een promillebril op? Of misschien maak jij liever een rondje op het Go-cartparcours.

Deelnemen als kunstenaar?

Alle kunstenaars, actief binnen een discipline van beeldende kunsten, mogen deelnemen aan Kunst op de Markt. Enige voorwaarde is dat de deelnemer alle kunstwerken zelf vervaardigt.
Voor Bilzerse kunstenaars, leden van een Bilzerse kunstkring of (oud-)leerlingen van de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten (Kunstkoepel) is dit zelfs gratis.
Andere kunstenaars betalen 30 euro voor de huur van hun tentje (afmetingen: 4 meter breed en 2,5 meter diep, incl. tafelblad). 
Inschrijven voor deze editie is niet meer mogelijk. Alle plaatsen zijn ingenomen.

Delen op sociale media


Prijs

Gratis