logo dekimpel

Zoekveld

katinka polderman | polderman tiert welig

“Droogkloot” Katinka Polderman is één van de best bewaarde geheimen van de Nederlandse en Vlaamse theaters. Toch maakte ze al vier voorstellingen vol vrolijk cynisme, subtiele lompheid, engagement, rake observaties en doortimmerde liedjes. En Polderman tiert welig voort.

Voor deze vijfde avondvullende voorstelling neemt antiheldin Katinka elke avond een hoop nieuwe liedjes mee, een gitaar en een omnichord. Verder laat zij het lot bepalen, want dat levert vaak heel mooie dingen op. Iedere avond is uniek en eenmalig. Niets staat vast, behalve dat het toeval een grote rol zal spelen.

Over Katinka Polderman
Na haar studies aan de Cabaretacademie in Rotterdam en de Koningstheateracademie in Den Bosch won Katinka al vroeg in haar carrière de Jury- én Publieksprijs tijdens het Leids Cabaret Festival. De toon was meteen gezet. Vanaf toen bracht ze ongeveer elke twee jaar een voorstelling over heel Nederland en Vlaanderen, die telkens op erg veel bijval kon rekenen van pers en toeschouwers. Zo werd ze al tweemaal genomineerd voor de prestigieuze cabaretprijs Neerlands Hoop. Verder is ze ook buiten het theater een bezig bazinnetje: met haar liedjes 'leukt' ze verschillende praatprogramma’s op radio en tv (De Wereld Draait Door, Andermans Veren, …) en haar columns kan je terugvinden in verschillende magazines (Trouw, Scènes, …). En er zou ook een literair debuut in de maak zijn. Stay tuned!

Dit schrijft de pers over Katinka’s voorstelling:
“De Kaandorpsiaanse air van opgewekte chaos waarmee Polderman deze kolderieke showconstructie uitvoert, geeft de liedjes de kans om te schitteren.” (NRC Handelsblad)

“Vol originele gedachtes, vuile grappen, spot en grappige schaamteloosheid (Theaterkrant)

“Het is weer een échte Katinka Polderman; gortdroge geestigheid, chaos, ongemak en juweeltjes van liedjes maken haar vijfde one-woman-show tot een heerlijke theaterbelevenis.” (Algemeen Dagblad)

spel: katinka polderman
www.poldermanie.nl

Bron: UiTinVlaanderen.be

Details van dit evenement

Categorie: 
Datum en tijdstip: 
zaterdag 3 februari 2018 van 20:15 tot 20:15
Prijs: 
€ 14
Prijs details: 
Basistarief: 14,00 €; vvk: 12,00 €; vvk reductie: 10,00 €; abo: 10,00 €
Locatie: 
cultuurcentrum de kimpel

ticket reserveren Toevoegen aan "mijn theater"