Achtergrondafbeelding

EXPOkimpel seizoen 2019-2020

16 september 2019
expo-lindert.jpg

EXPOkimpel, een plek van ontdekking, een plaats voor ontmoeting, creatie en vernieuwing. Ook in seizoen 2019-2020 ben je welkom voor een dosis kunst en massa’s cultureel talent! Voor de derde jaar op rij staat er een rijke programmatie op punt, variërend tussen gevestigde waarden in de kunst- en cultuurscène tot nieuwe opkomende en lokale talenten.

We starten met kermisleute. Tussen mei en september 2019 kan je op enkele dorpskermissen de rondreizende fotoreeks “Intussen op de kermis” van Bilzenaar Jef Hermans bewonderen. Zoek naar een opvallend beschilderde werfkeet en treedt binnen in een wereld die de Zuid-Limburgse kermisperikelen van weleer treffend vat in enkele beelden. Waar je het ene moment een guitige, soms drukke foto bekijkt, verlies je je op een ander moment in de verlaten- en hedendaagsheid. Interessant, dat ongetwijfeld. Eind september komt de tentoonstelling thuis in De Kimpel. Gedurende  het openingsweekend op 20-21-22 september bewonder je de iets uitgebreidere reeks buiten en binnen, geheel in sfeer van een Vlaamse kermis.

P.S. De mooie foto op de cover? Een beeld van Jef, afkomstig uit de fotoreeks “Intussen op de kermis”.

Dat je in EXPOkimpel kunstzinnig kan experimenteren, eigenheden ontdekken en groeien tot grotere dingen, bewijst onder meer exposant Debora Dehaes. Twee jaar geleden kon je al een glimp van haar werk opvangen in de groepsexpo “The expo will be closed during the exhibition”. In oktober pikken we haar opnieuw op, maar presenteert ze solo haar dynamische oeuvre dat zich onderscheidt als een cross-over van schilderkunst, fotografie, videokunst en mode. Het najaar staat daarnaast in het teken van een nieuw creatieproject. Ditmaal gaan de oud-studenten van Kunstkoepel, Academie voor Beeld, aan de slag in een procesmatig, creatief project. Het resultaat ontdek je in december in EXPOkimpel.

Het voorjaar van 2020 laat zich sieren met jonge Bilzerse kunstenaars, die in aparte disciplines furore maken. Muralist Lindert Steegen zal EXPOkimpel en het Bilzerse straatbeeld letterlijk kleurrijker maken met prachtige designs en unieke installaties. Verwacht je aan een unieke expo-beleving in Bilzen, die nog lange tijd zal nazinderen. Fotografe Kim Nijs grijpt je via prachtige shots en betrekt je in het ‘nu en zijn’, maatschappelijke tendensen en modieuze ontwikkelingen. Drie maal transformeert ze EXPOkimpel en geeft ze inkijk in de belevingswereld van een jonge vrouw anno 2019. Opnieuw presenteren de laatstejaarsstudenten van de Kunstkoepel hun eindwerken in juni, en ronden het culturele seizoen kunstzinnig af.

Op naar een jaar van ontdekking, ontmoeting, creatie en verdieping!

website:

Delen op sociale media


Wanneer

Vanaf ma 16 september 2019, dagelijks

Prijs

Gratis