logo dekimpel

Zoekveld

26-01
expo | the friendly invasion van joren peters

vrij 26 jan - zon 18 feb 2018

In ‘The Friendly Invasion’ ontbloot grafisch vormgever en animator Joren peters voor het eerst zijn bevreemdend imperium vol illustere figuren. Een animerende karakterschets van doedels uit zijn schetsboek, maar bovenal een eclectische invasie van figuurtjes die jullie harten zal veroveren. ‘

The Friendly Invasion’ is de allereerste solo-expositie met vrij werk van de grafische tovenaar.
Joren Peters (°1990) studeerde in 2012 af aan de Hasselste PXL als grafisch vormgever en ging meteen als freelancer aan de slag. Als autodidact in Motion Design en animatie breidde zijn portfolio duchtig uit met grafische animaties voor grote opdrachtgevers zoals Telenet, BNP Paribas, Infrax of recent nog voor de ‘h)it-groep Oscar & The Wolf. “Werken in opdracht zorgt voor heel wat spelvreugde, al zijn de spelregels soms erg complex; in het proces van concept tot uitgepuurd resultaat duiken er vaak meningen op die je beperken, maar je tegelijkertijd ook scherp houden. Er komt alleszins enorm veel voorbereiding bij kijken voor je kan beginnen animeren”, lacht Joren Peters. “Dan ben ik blij dat ik me even kan verliezen in wat doedelen.”

Peters’ schetsboeken buiken van de karakterschetsjes; bonte en wereldvreemde figuren. Vingeroefeningen op papier. “Het is ‘spielerei’ waarin ik kan doen wat ik wil… of in het geval ik niet weet wat ik wil, al doedelend ergens op uit kan komen”, riposteert Peters. Je treft er niet zelden een tot op de tanden gewapend buitenaards wezen aan die er alles aan lijken te doen om maar niet in een grafische stijlinrichting te worden gevangen.

‘The Friendly Invasion’ mag dan ook beschouwd worden als een eclectische verzameling aan illustere figuren in een caleidoscopische wereld. Het levert dan ook een bijzonder breedbeeld op het grafisch universum van deze talentvolle Bilzenaar.

www.jorenpeters.be
@jorenpeters