logo dekimpel

Zoekveld

compagnie cecilia met joris hessels, robrecht vanden thoren, titus de vooght, ...

don 23 nov 2017 | 20u15

Cabane is een tragikomische ode aan het leven in al zijn onvolmaaktheid. Over in de hoek zitten waar de klappen vallen en weer rechtkruipen.

Drie mannen blikken terug op hun leven. Samen zingen ze. Klinken ze. Huilen ze. Samen kijken ze vooruit. Moeten ze naar links of naar rechts? Laten ze het verleden achter zich of staat het voor eeuwig tussen hen in?  
‘Cabane’ gaat over drie mannen die in de hoek zitten waar de klappen vallen en die nadien weer recht kruipen. Het is een verhaal over zonen van vaders en vaders van zonen, over broederliefde en over troost, bakken troost. Want soms is één plus één toch drie.
Gewoontegetrouw brengt Compagnie Cecilia een authentiek en universeel verhaal in het dialect van de ziel. Als atleten van het hart vertellen de acteurs complexe dingen op een eenvoudige manier.

“Soms voel ik mij in deze wereld als een naaktslak waar een kilo zout boven hangt.”

De pers:
"Cabane is een beklemmend, heerlijk geschift maar soms onevenwichtig theaterportret van wat een te heftig, druk, stresserend leven doet met goedbedoelende mensen die altijd het verkeerde lotje trekken". (Knack focus)
"In Cabane worden de zonen al vader terwijl het zelf nog bange, in de steek gelaten kinderen zijn. Regisseur Tom Dupont verstopte onder een karakterkomedie een drama van gehavende zonen, op zoek naar de erkenning van onbereikbare vaders".(De Morgen)

spel: titus de voogdt, joris hessels, robrecht vanden thoren
tekst: jeroen theunissen, titus de voogdt, tom dupont, joris hessels (Radio Gaga), robrecht vanden thoren
www.compagnie-cecilia.be

vvk: 12 euro | reserveer hier je ticket