Achtergrondafbeelding

Boomjong

Kleinood - 13 februari 2022
seiz.beeld_Boomjong_c_Jelle_Marteel

Een intieme, poëtische miniatuurvoorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar en ouder(s)

Dit is het bos
In het bos
Gelden andere regels
Die zijn een mysterie

Ooit
Was er een tijd
Dat de mens die regels begreep
Nu is dat
Een verleden tijd

‘Boomjong’ begint met het verhaal van een lastig jongetje. Zijn ouders zijn er wel, maar hij ziet ze niet. Dus doet hij maar zijn zin: struiken in brand steken en eekhoorns opjagen. De feeën van het bos zien waar hij mee bezig is en sluiten de jongen op in een oude eik. Jaren later komt er een lief meisje naar het bos. Zij en de oude eik worden vrienden maar haar ouders zien het anders. Zij willen de oude eik omver kappen. Ook dit is niet naar de zin van de feeën en opnieuw beramen ze een listig plan.

‘Boomjong’ is een theatervoorstelling met het kleinste decor dat je ooit zag. Theater in miniatuur. Het publiek zit rond een tafel waarop een spannend verhaal in een bos ontspint.

De voorstelling verdiept zich in de verhouding tussen Mens en Natuur en hoe deze in en uit evenwicht geraakt. Het debat over het klimaat is vandaag meer dan ooit aanwezig. Redenen genoeg om ‘Boomjong’ de wijde wereld in te blijven sturen.

Onder de naam Kleinood verdiepen Jelle Marteel en Philippe Annaert zich vanaf nu specifiek in kleine, intieme voorstellingen. Daarin ligt hun kracht; ze zien in de kleinschaligheid en intimiteit een absolute meerwaarde in deze tijden van groots en flitsend amusement.

De pers over de voorstelling:
"Een miniatuur waarmee de makers alvast een plaatsje opeisen in het maatschappelijk kritische aanbod van het kinder- en jeugdtheater. […] Dat alles gebeurt zonder veel woorden, zonder betweterij of theoretisch gereutel, maar spelenderwijze, boordevol sfeer, fantasie en fijne achtergrondmuziek." (Roger Arteel – Theatermaggezien)

"De mooie beelden, het sfeervolle spel met de figuurtjes, de sprekende eik en de verborgen ecologische boodschap maken Boomjong tot een fijn stukje theater-in-miniatuur." (Tuur Devens – De Bond)

tekst: Jelle Marteel
spel: Philippe Annaert en Jelle Marteel

Leeftijd (vanaf): 6 jaar

website: http://www.theaterkleinood.be

Delen op sociale media


Wanneer

zo 13 februari 2022 van 11 tot 12 uur
zo 13 februari 2022 van 13:30 tot 14:30 uur

Prijs

€ 5

volwassenen: 7 euro

ticketkaffee op 9 en 10 september
online verkoop vanaf 13 september