Achtergrondafbeelding

Bommen in Brussel

Ontbijt deluxe | Joanie de Rijke en Tine Gregoor - 31 oktober 2021
tine gregoor1_(c)_Bart Dewaele (002)

Journalist Joanie de Rijke en arts Tine Gregoor zoeken in hun boek ‘Bommen in Brussel’ vijf jaar na de terreuraanslagen van 22 maart 2016 op de luchthaven van Zaventem en het Brusselse metrostation Maalbeek slachtoffers, nabestaanden, hulpverleners, beleidsmakers en veiligheidsmensen op.  

Hoe kijken zij terug op deze zwarte dag? Welke lessen zijn er uit het 9/11 van België geleerd? Aan de hand van getuigenissen schetsen de Rijke en Gregoor zowel een terug- als een vooruitblik. 

Joanie de Rijke is (oorlogs)journalist voor o.a. Knack en De Morgen. Ze reist hiervoor regelmatig naar Syrië, Irak, Libië, Turkije en Afghanistan. Ze publiceerde eerder In handen van de taliban en Pakistan, het gevaarlijkste land ter wereld. 

Tine Gregoor, afkomstig van Bilzen, is arbeidsarts bij groep IDEWE. Op 22 maart 2016 is ze toevallig in de buurt van metrostation Maalbeek, waar ze een MUG-team bijstaat met de verzorging van zwaargewonde slachtoffers. Ze geeft lezingen over haar ervaring en ontving verschillende onderscheidingen uit erkenning voor haar inzet.

ism Bibliotheek Bilzen

website:

Delen op sociale media


Wanneer

zo 31 oktober 2021 van 10 tot 12 uur

Prijs

€ 16

VRIEND van de KIMPEL en reductie: 14 euro

ticketkaffee op 9 en 10 september
online verkoop vanaf 13 september