Boiling Point

boiling point

Het verhaal speelt zich af in een populair Londens restaurant waar chef Andy Jones (fan-tas-ties vertolkt door Stephen Graham) de boel draaiende, de potten kokende en de klanten tevreden probeert te houden.

We treffen hem in full action op de drukste avond van het jaar, net voor kerst: in principe is dat alleen al genoeg om een normaal mens compleet over de rooie te jagen, maar tot overmaat van ramp daagt net voor de opening van zijn deuren een controleur van de voedselwareninspectie op, én blijkt zijn irritante ex-baas – ondertussen uitgegroeid tot een beroemde televisiekok – een tafeltje gereserveerd te hebben.
En uiteraard komt die niet geheel toevallig langs in het gezelschap van een uitermate beruchte restaurantjournaliste…
Ook tussen de rest van de clientèle zitten volop types die ongetwijfeld ook uw restaurantbezoek al eens vergald hebben: would be wijnkenners die met iéts teveel aplomb een perfecte fles terugsturen, gezinnen met blèrende kinderen, zelfverklaarde influencers die schaamteloos voordeeltjes proberen los te weken, een groep halfzatte feestneuzen, foute Don Juans die gênant opzichtig met het personeel (m/v) flirten – u kunt het lijstje ongetwijfeld zelf verder aanvullen.
Het zorgt voor keukentaferelen die méér zenuwslopend zijn dan de meest zenuwslopende thriller.

Los van het meeslepende verhaal en de uitmuntende acteerprestaties is ‘BOILING POINT’ ook nog eens een onwaarschijnlijke cinematografische heksentoer, want de film is in welgeteld één shot opgenomen. Midden in de covidperiode, en op twee dagen tijd.

Magistrale film, chef!

Regie: Philip Barantini
Met: Stephen Graham, Jason Flemyng en Ray Panthaki

Delen op sociale media


Wanneer

di 19 december 2023 van 20:15 tot 22 uur

Prijs

€ 6