logo dekimpel

Zoekveld

ben sluijs quartet

Eén van de meest lyrische en poëtische jazzsaxofonisten in ons land, zo kunnen we saxofonist Ben Sluijs zonder schroom omschrijven. Sluijs heeft een ijzersterke geschiedenis als leider van kwartetten. Jarenlang stond hij aan de top van de Belgische scene aan de zijde van pianist Erik Vermeulen, bassist Piet Verbist en drummer Eric Thielemans, daarna met zijn kwartet met goede vriend Jeroen Van Herzeele. Op Jazz Middelheim 2016 verraste hij vriend en vijand door zich in zijn nieuwe Ben Sluijs Quartet te laten flankeren door twee uitzonderlijke jonge talenten.

Pianist Bram De Looze legt momenteel een indrukwekkend parcours af, onder meer met LABtrio, maar ook met zijn unieke soloperformance Piano e Forte, waarbij hij drie historische piano’s bespeelt. De veelgevraagde contrabassist Lennart Heyndels swingt zich moeiteloos een weg door tal van hedendaagse ensembles en samenwerkingen.
Het vierde lid van de band hoeven we niet meer voor te stellen. De lijst van beroemdheden waarmee drummer Dré Pallemaerts samenspeelde, evenals de prijzen die hij mocht ontvangen, zijn schier ontelbaar. Na projecten met onder meer Mark Turner, DeeDee Bridgewater en Bill Carrothers, valt hij de laatste jaren vooral op in de band van Melanie de Biasio.

Ben Sluijs zelf speelde met Philip Catherine en Toots Thielemans, won in 1999 de Antoon Van Dijck prijs, in 2002 de Choc de l’Année van het toonaangevende Franse tijdschrift Jazzman en hij werd in 2003 genomineerd voor de Zamu Awards als beste Belgische muzikant. Naast dit nieuwe kwartet blijft hij ook actief met het poëtisch getinte trio 3/4 Peace.

Over het concert van Ben Sluijs Quartet op Jazz Middelheim 2016:
“Alweer was daar dat breekbare element (we kunnen het ook gewoon het Sluijs-element noemen) waarbij het kwartet op een beheerste manier een prachtig geluidsevenwicht vond en de hele tent in volle concentratie deed luisteren naar zowaar het allereerste concert van een veelbelovende nieuwe groep.” (enola.be)

met: ben sluijs (saxofoon), bram de looze (piano), lennart heyndels (contrabas) en dré pallemaerts (drums)
www.bensluijs.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Details van dit evenement

Categorie: 
Datum en tijdstip: 
donderdag 7 december 2017 van 20:15 tot 20:15
Prijs: 
€ 14
Prijs details: 
Basistarief: 14,00 €; vvk: 12,00 €; vvk reductie: 10,00 €; abo: 10,00 €; leden motives for jazz: 10,00 €
Locatie: 
cultuurcentrum de kimpel

ticket reserveren Toevoegen aan "mijn theater"