Belpop Bonanza Bilzen | De muzikale geschiedenis van Bilzen volgens Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing (zat)

Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing
belpop bilzen

De muzikale geschiedenis van Bilzen is a) groot en b) bijzonder. De hoogste tijd om die rijkdom in kaart te brengen. Dan is er maar één adres: Belpop Bonanza. Dat is de wereld van Jan Delvaux en Jimmy Dewit a.k.a. DJ Bobby Ewing. Twee muziekfreaks met een specialisatie in de geschiedenis van de Belgische popmuziek.

Jan Delvaux vertelt al jaren markante Belgenverhalen op Radio 1 en werkte mee aan Belpop op Canvas. Jimmy Dewit is de muzikale spil van Discobar Galaxie en maakt soundtracks. Samen zijn ze Belpop Bonanza en maken ze theater en televisie over de geschiedenis van de lichte muziek uit eigen land.

De twee gaan op zoek naar sterke en merkwaardige verhalen die ze aankleden met muziek, foto’s en bewegend beeld. De saus is humor. Veel humor.

Belpop Bonanza loopt sinds 2013 en kent een stijgend succes. De jongste theatershow Belpop Bonanza Quattro was goed voor 60 voorstellingen - ook in Bilzen - en bijna 25.000 toeschouwers.  

Delvaux en Dewit gaan bij elke show een stap verder. In 2019 begonnen ze aan hun grootste avontuur: maatwerk. Belpop is alomtegenwoordig. Elke gemeente groot en klein heeft een schat aan verhalen. Bovendien is popmuziek het nieuwe erfgoed. Overal in het land wordt de eigen muzikale geschiedenis druk gedocumenteerd. En dus gaat Belpop Bonanza van nationaal naar lokaal.

Belpop Bonanza Bilzen wordt een spannende, grappige en entertainende revue over wat zich de voorbije 60 jaar heeft afgespeeld in de postcodes 3740 tot 3746. Met eerst en vooraal aandacht voor Jazz Bilzen natuurlijk. Maar ook Bert Appermont, Luc Appermont, Lisa del Bo, Jo Lemaire, Graham Reilly, Womega en de breinen achter Ian Van Dahl. 

Een muzikaal geschenk voor de pootsteerters en de trotwaarleepers. 

Over de makers:
Jan Delvaux is op jonge leeftijd in een vat met verhalen gevallen. Hij is de auteur van Belpop. De Eerste Vijftig Jaar (2011), Rock Werchter. Sinds 1975 (2014) en Belpop Bonanza (2017). Hij vertelt al enkele jaren markante Belgenverhalen op Radio 1 en was de externe harde schijf van Belpop op Canvas. Volgens Bart Peeters weet hij meer over Belpop dan Wikipedia.

Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing) draait tafels bij Discobar Galaxie en onder eigen naam. Hij is auteur-componist en bedienaar van laptops en drummachines. Na honderden feestjes, festivals en radioshows heeft de man een meestergraad behaald. 

http://www.belpopbonanza.be

Delen op sociale media


Prijs

€ 20

VRIEND van de KIMPEL en reductie: 18 euro

MET ACHTERAF LEUKE DJ-SET IN DE BILDING!

MAAK JE THEATERBEZOEK COMPLEET EN KOM VOOR DE VOORSTELLING ETEN IN HET KIMPELKAFFEE!
De keuze van De Kimpel =
Friet vidé (19 euro)
Friet stoofvlees (19 euro)
Salade tomaat garnaal (19 euro)

Je kan natuurlijk ook a la carte eten. Reserveren via https://kimpelkaffee.be/#contact