Achtergrondafbeelding

BELG (tegen wil en drank) 19 uur

Bas Birker - 18 september 2020
bas_birker-belg_liggend_studio_edelweiss.jpg

Na dertig jaar in Tilburg ontdekte comedian Bas Birker wat hij eigenlijk al lang wist: hij werd geboren in het verkeerde land. En dus besloot hij om een paar kilometer naar het zuiden te trekken. Met een cultuurshock, een drankprobleem en een carrière tot gevolg.

Een Antwerps lief, een Belgisch paspoort en een perfect tweetalig kind verder, trekt Bas voor één keer terug naar zijn geboorteland om verslag uit te brengen. Want hoeveel liefde hij ook voelt voor stoofvlees met frietjes, Belgische kunstschilders en architectuur ‘vandenAldi’, de helft van de tijd is de haat voor zijn nieuwe vaderland groter.

BELG is een ode aan Nederlands geregel en Belgisch gefoefel. Aan Hollandse directheid en Vlaams getaffel. Een dagboek dat vertelt over tien jaar proberen te integreren, zonder ooit echt ergens bij te horen. Maar geaccepteerd of niet, volgens zijn paspoort is Bas Birker nu eenmaal een Belg. Tegen wil en drank.

‘Met oog voor detail fileert hij alles wat er rond hem gebeurt. Topklasse.’ – Gazet van Antwerpen


website: http://www.basbirker.be

Delen op sociale media


Prijs

€ 14

Online reserveren is niet meer mogelijk. Tickets kunnen tijdens de openingsuren telefonisch besteld worden op het nummer 089/519.530 .