Achtergrondafbeelding

beautiful boy

17 december 2019
beautiful-boy.jpg

Journalist David Sheff (Steve Carell) en zijn getalenteerde tienerzoon Nic (Timothée Chalamet) zijn twee handen op één buik. Wanneer David ontdekt dat Nic worstelt met een drugsverslaving, stort zijn wereld plots in. David besluit om alles in het werk te stellen om zijn zoon te begrijpen en te redden.

In zijn Engelstalig debuut, verbaast regisseur Felix van Groeningen ('The Broken Circle Breakdown', 'De Helaasheid der Dingen') eens te meer met een ontroerende film over hoop en liefde. Hij kon daarvoor rekenen op topacteur Steve Carell ('The Big Short', 'Little Miss Sunshine') en rijzende ster Timothée Chalamet ('Call Me By Your Name', 'Interstellar'). Naast zijn trouwe bondgenoten, zoals cinematograaf Ruben Impens en editor Nico Leunen, werkte van Groeningen voor het eerst samen met Plan B Entertainment, het inmiddels legendarische productiehuis van Brad Pitt dat eerder al tekende voor moderne klassiekers als '12 Years a Slave', 'The Big Short' en 'Moonlight'.

"U mag zich opmaken voor een door aderen, hart en ziel klievend shot cinema." (HUMO****)

"Beautiful Boy is een prachtige ode aan de (ouder)liefde, maar wijst ook op de grenzen daarvan. (...) De muziek is zodanig met de beelden verweven, dat je je op sommige momenten in een videoclip waant." (De Morgen****)

"Prachtig hoe hij [Nico Ceunen] de kijker meeneemt van de idiote euforie van crystal meth naar de eenzame neergang die daarop volgt. (...) Met een Vlaamse regisseur, chef camera en monteur is Beautiful Boy de beste Belgische film die ooit in de VS werd gedraaid." (De Standaard****)

"Beautiful Boy grijpt je bij de strot, geeft je een korte adempauze om vervolgens de grip om je nek alleen maar strakker te maken." (Filmtotaal****)

regie: felix van groeningen
scenario: felix van groeningen, luke davis
cast: steve carell, timothée chalamet, maura tierney

website:

Delen op sociale media


Wanneer

di 17 december 2019 van 20:15 tot 22 uur

Prijs

€ 5