Achtergrondafbeelding

# met jef neve

bilzenjazzNight - 16 november 2018
181116-jefneve_byrobwalbers_007.jpg

Al van bij de eerste editie wil bilzenjazzNight het publiek in contact brengen met jong en/of Limburgs talent, onverwachte  muzikale invalshoeken of groepen  en een boeiende headliner.
Hiervoor worden de aanwezigen ontvangen in een echte clubsfeer, is er aandacht voor de inkleding en zal er een culinaire extra te beleven zijn… Ook voor deze editie zullen dit de ingrediënten zijn.

Er wordt nog druk gesleuteld aan het volledige programma, maar vast staat dat Jef Neve deze schitterende avond zal afsluiten.

Foodpairing en Beertasting zal verzorgd worden door Jorn Goemans.

tutu puoane quartet
Tutu Puoane geldt al geruime tijd als één van de meest getalenteerde zangeressen in Vlaanderen en Nederland. Geboren in Pretoria, Zuid-Afrika heeft zij zich in 2002 hier in Europa gevestigd, aanvankelijk in Nederland en sinds 2005 in Antwerpen, België. In die tijd is zij uitgegroeid tot één van de meest charismatische persoonlijkheden op onze podia.
Tutu heeft met haar eigen band 4 albums uitgebracht : ‘Song’ (2007), ‘Quiet Now’ (2009), ’Breathe’ (2012) en ‘iLanga’ (2014). Ze werkt regelmatig samen met het Brussels Jazz Orchestra en maakte met hen de plaat ‘Mama Africa’, een tribute aan de muziek van haar legendarische landgenote Miriam Makeba. Zowel ‘Quiet Now’ als ‘Mama Africa’ werden in Zuid-Afrika bekroond met de jaarlijkse South African Music Award (SAMA) for Traditional Jazz. Ze was ook een opgemerkte gast bij Bart Peeters’ ‘Op De Groei’-tournee en maakte deel uit van de dansproductie ‘Speak Low If You Speak Love’ van Wim Vandekeybus.
Tutu weet als geen ander haar publiek in vervoering te brengen met haar prachtige stem en spontane charme. Ze wordt o.a. begeleid door haar vaste pianist Ewout Pierreux, intussen een vaste waarde onder de jongere generatie Belgische jazzpianisten. Bereid u voor op een hartverwarmende avond met luistermuziek die niemand onberoerd laat. Songs gedrenkt in jazz en soul, met een onuitwisbaar stukje Afrika. Niet te missen.

"De minzame naturel van Tutu Puoane." - Cutting Edge
"Tutu maakt indruk door naar diepgang te zoeken." - daMusic

www.tutupuoanemusic.com

jef neve – spirit control
Jef Neve voorstellen is overbodig. Variatie lijkt in Neve's carrière een sleutelwoord. In wisselende formaties rijmde hij zijn pianospel over de genres heen, gaande van tours met Gabriel Rios en jazz- en hiphopzanger José James tot klassieke pianist Liebrecht Vanbeckevoort.

Jef Neve koos dus een pad met veel vertakkingen, en loopt met Spirit Control op topsnelheid.  Op dit nieuwste album 'Spirit Control' combineert hij piano met drums, elektronica en strijkers.

 

website: http://www.jefneve.com

Delen op sociale media


Wanneer

vr 16 november 2018 van 20 tot 23 uur

Prijs

€ 22

voorverkoop: € 20
abonnement: € 18
leden motives for jazz: € 18

Reserveren